QoC Summer Meeting about research with EPIC data
29-06-2017 14:00 29-06-2017 17:00 Vrijzaal, AMC

[DUTCH]

Nog even en het is zover: de eerste APH-QoC thema bijeenkomst over het gebruik van EPIC voor onderzoek! Deze vindt plaats op donderdag 29 juni van 14.00 tot 16.30. Deze bijeenkomst is voor alle onderzoekers/clinici die interesse hebben om EPIC in de toekomst voor onderzoek te gaan gebruiken of gewoon meer wil weten over de onderzoeksmogelijkheden van EPIC. Ook geïnteresseerde AMC’ers/VUmc’ ers die geen APH-QoC lid zijn, zijn van harte welkom!

EPIC, het elektronisch patiëntendossier wat afgelopen jaren nieuw is geïmplementeerd, biedt ook onderzoekers veel nieuwe mogelijkheden, zoals het gebruiken van bestaande EPIC gegevens voor wetenschappelijk onderzoek of het introduceren van (tijdelijke) nieuwe meetinstrumenten voor een specifiek onderzoek bij een specifieke patiëntenpopulatie. De komende APH-QoC bijeenkomst staat daarom in het teken van het gebruik van EPIC data voor wetenschappelijk onderzoek. De bijeenkomst zal worden afgesloten met een zomerse borrel!

Programma 

14.00-14.10        Martine de Bruijne: Welkom en introductie op het programma

14.10-14.35        Rudy Scholte, Hoofd Data management, Clinical Research Unit, AMC: Onderzoeksfunctionaliteiten binnen EPIC (tevens start parallel-programma PhD’s)

14.35-15.00        Wim Kraan, Hoofd Data management, VUMC: Aanvraagproces voor hergebruik van medische gegevens voor wetenschappelijk onderzoek

15.00-15.15        Pauze

15.15-15.25        EPIC Ervaringsdeskundige 1: dr Stephanie (Ace) Medlock DVM PhD (Onderzoeker AMC Medical Informatics): implementation of a decision support system using ACOVE quality indicators

15.25-15.35        EPIC Ervaringsdeskundige 2: Prof dr Martin den Heijer (Hoofd Endocrinologie VUMC; Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie VUMC):

                               Ervaringen met het Gender Research Data Platform

15.35-16.00        ‘Meet the expert’: gelegenheid voor individuele onderzoekers om vragen te stellen/brainstormen over onderzoeksideeën met EPIC experts en ervaringsdeskundigen – aanvullend op bovenstaande sprekers zullen ook vertegenwoordigers van het EVA Servicebureau AMC/VUMC aanwezig zijn

16-00-16.30        Zomerborrel

Voor PhD studenten wordt een parallelprogramma georganiseerd door het APH-QoC PhD-netwerk. Zij krijgen van de organisatoren zelf bericht over de inhoud van het programma. Aangezien het aantal PhD studenten wat zich op dit moment heeft aangemeld voor de APH-QoC mailing lijst nog erg klein is, wordt het erg op prijs gesteld als naam en contactgegevens van recent aangestelde PhD studenten aan ons doorgeven worden op dit email adres, zodat zij ook alle informatie rond deze bijeenkomst maar ook rond toekomstige APH-QoC activiteiten voor PhD’s kunnen ontvangen.

De bijeenkomst vindt plaats in de Vrijzaal in het AMC. Deze bevindt zich aan de hoofdstraat tussen het Verheijplein en het Voetenplein. Aanmelden is niet nodig, maar zou je in verband met de catering middels een reply op deze e-mail willen laten weten of je aanwezig bent?

Het belooft een voor alle onderzoekers interessante middag te worden! We hopen veel van jullie te ontmoeten op 29 juni.

Met vriendelijke groet,

Martine de Bruijne en Michéle van Vugt

Programmaleiders APH-QoC