NFU Symposium - Consortium Quality of Care: Value-driven care starts in the 'consulting room'
23-11-2018 10:00 23-11-2018 16:30 Green Village, Nieuwegein.

NFU Symposium - Consortium Quality of Care

Value-driven care starts in the 'consulting room'

De drijfveer van iedere zorgprofessional is ongetwijfeld de beste zorg leveren aan je patiënt, die ook nog eens zo goed mogelijk past bij de waarden en behoeftes van die ene patiënt. En dat is soms best een uitdaging. Het vraagt om het goede gesprek met de patiënt, over wat waardevol is voor hem. En dat in een zorgproces dat vaak allerlei organisatorische uitdagingen kent. Op 23 november buig je je hier samen met je patiënt én met andere zorgprofessionals en hun patiënten over. Want iedere zorgprofessional komt samen met een patiënt naar dit unieke symposium.

Op deze dag komen veel onderwerpen van waardegedreven zorg aan de orde, en we maken continu de vertaling naar de praktijk. Hoe voer je bijvoorbeeld dat goede gesprek met je patiënt over diens waarden en uitkomsten? En hoe kun je elkaar versterken als interprofessioneel behandelteam, en reflecteer je samen op jullie teamwerk en op de uitkomsten en ervaringen van de patiënten om de zorg voortdurend te verbeteren?

Praktijkvoorbeelden
Wat doen collega-zorgprofessionals die de zorg in hun team (net iets) anders verlenen, en daarmee een duidelijke meerwaarde voor hun patiënt creëren? Laat je inspireren door de mooie praktijkvoorbeelden die op het programma staan. Zoals de zorg voor patiënten met chronische darmontstekingen (IBD-zorg) in het Maastricht UMC+, LUMC en UMCG. In een vernieuwd zorgpad wordt de applicatie MijnIBDcoach als hulpmiddel ingezet, waardoor de zorg veel meer op maat verleend kan worden. Aangetoond werd dat dit leidt tot aanmerkelijk minder polibezoeken en opnames, en tevreden patiënten (Pierik et al, Lancet 2017).

Inschrijving geopend
Het symposium vindt plaats op 23 november van 10.00 tot 16.30 uur in Green Village, Nieuwegein. Schrijf je nu met één van je patiënten (verplicht) in voor dit symposium. Daarnaast kun je iemand uitnodigen die je ondersteunt bij het verbeteren van je werk, zoals een adviseur kwaliteit (optioneel). Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Accreditatie (ABAN en AVSR) wordt aangevraagd.

More information and register here>>