Dutch Global Health Film Festival
09-12-2018 09:00 09-12-2018 20:00 UTRECHT - ROTTERDAM - MAASTRICHT - GRONINGEN

[DUTCH]

AMSTERDAM- Op 9 december 2018 vindt de tweede editie van het Dutch Global Health Film Festival plaats in Utrecht, Rotterdam, Maastricht en Groningen. Tijdens dit Film Festival worden documentaires vertoond over gezondheid en gezondheidszorg wereldwijd. Van seksuele gezondheid tot zorg voor illegale migranten: vijf meeslepende films over internationale gezondheidszorg op het Dutch Global Health Film Festival 2018

Na een eerste succesvolle editie in Utrecht in 2017, is het Festival dit jaar uitgebreid naar maar liefst vier verschillende steden verspreid over Nederland. Ebola, vrouwenbesnijdenis en migrantenzorg zijn enkele van de thema’s die tijdens het Festival voorbijkomen. Na de vertoning van elke film zal een expertpanel met het publiek in discussie gaan over de film en de onderwerpen die aan bod zijn gekomen. Daarnaast zullen van enkele films de hoofdrolspelers en filmmakers aanwezig zijn.

Het Festival vindt plaats op 9 december 2018 in Utrecht, Rotterdam, Maastricht en Groningen en is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Tropengeneeskunde en Internationale Gezondheidszorg (NVTG).

Het programma per stad, de trailers van de films en de kaartverkoop zijn te vinden via: www.globalhealthfilmfestival.nl