Ruim 1,7 miljoen euro voor projecten Cancer Center Amsterdam

Onlangs heeft Stichting Cancer Cancer Amsterdam extra steun toegezegd voor vier projecten binnen Amsterdam UMC, Cancer Center Amsterdam, ter waarde van ruim 1,7 miljoen euro.

Het betreft een onderzoeksproject over de inzet van Artificial Intelligence in samenwerking met het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en de Hartwig Medical Foundation en een zorg-/onderzoeksproject op basis van DNA sequencing. Daarnaast draagt de stichting bij aan de aanschaf van een operatierobot die wordt ingezet bij operaties in buik- en borstholte. Tot slot wordt het Hestia-initiatief ondersteund. Hiermee kunnen academici die hun vaderland hebben moeten ontvluchten, hun wetenschappelijke carrière voortzetten in Nederland.

Geert Kazemier, directeur van Stichting Cancer Center Amsterdam: “Ik ben ontzettend dankbaar voor de drive en bevlogenheid van het bestuur van Stichting Cancer Center Amsterdam om het onderzoek naar kanker en de behandeling van patiënten met kanker continu naar een hoger niveau te willen brengen. Met deze toezegging geeft de stichting weer een belangrijke impuls aan zowel het onderzoek als indirect ook aan de zorg binnen Amsterdam UMC.”