Biobank medewerker - VUmc

Neem jij de verantwoordelijkheid voor kostbare lichaamsmaterialen die nodig zijn voor wetenschappelijk onderzoek?

36 uur / Salarisindicatie: 1807 tot 2579 euro / ast contract, bepaalde tijd

Solliciteren

Werkomgeving

De biobank van de afdeling klinische chemie valt onder de grotere organisatie biobank VUmc. De biobank is verantwoordelijk voor alle taken rondom inname, beheer en uitgifte van lichaamsmaterialen die bij patiënten en deelnemers van wetenschappelijk onderzoek zijn afgenomen. De lichaamsmaterialen zijn enorm verschillend en variëren van bloed tot lichaamsweefsel. De materialen worden ontvangen, geregistreerd en ondergaan een zodanige bewerking dat de lichaamsmaterialen langdurig voor toekomstig onderzoek opgeslagen en beheerd kunnen worden. Hierdoor faciliteren wij de onderzoeker bij het organiseren van hun biobanken en dragen wij een belangrijk steentje bij aan wetenschappelijk onderzoek in de gezondheidszorg (denk hierbij aan kankeronderzoek, alzheimeronderzoek, MS).

Werkzaamheden

Als Biobank medewerker zijn je voornaamste taken en verantwoordelijkheden:

  • Het ontvangen, bewerken volgens specifieke protocollen en registreren van de lichaamsmaterialen in speciale biobanksoftware;
  • Het uitgeven van de lichaamsmaterialen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek;
  • Het verzenden van lichaamsmaterialen naar in- en externe laboratoria voor verder (wetenschappelijk) onderzoek;
  • Bijdragen aan de ontwikkeling van onze werkprocessen.

Jouw profiel

Wij zoeken een Biobank medewerker die de volgende kennis en ervaring met zich meebrengt:

  • Je bent in het bezit van minimaal een MLO diploma;
  • Je hebt ervaring met celkweektechnieken;
  • Je hebt ervaring met computerprogramma’s en kunt goed overweg met de computer;
  • Je bent zeer zorgvuldig en je hebt ervaring met het werken en volgen van verschillende protocollen;
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, waardoor je goed kunt communiceren met wetenschappers;;
  • Je realiseert je dat je een belangrijke schakel bent in wetenschappelijk onderzoek en weet daardoor de waarde van de materialen waar je mee werkt.

Wij bieden

Salarisschaal 5: 1807 tot 2579 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

Naast een uitstekend basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.
Het is voor nieuw aangestelde medewerkers verplicht om bij indiensttreding een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen. Je dient hiervoor in het bezit te zijn van een DigiD.

Interesse?

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met D. Wouters, coördinator Biobank en projecten of C. Teunissen, hoofd neurochemisch laboratorium, via 020-4443848. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Faisca Stuiver, corporate recruiter, via 020-4445635. Je kunt uiterlijk tot en met 20 september 2017 solliciteren via de button.