Reageer voor: 20 juli 2019

Soort dienstverband: Bepaalde tijd / Aantal uren:36 uur per week / Vakgebied:AMC Medical Research (AMR)

Solliciteren 

Wat ga je doen

Wij zoeken een research analist met affiniteit voor het uitvoeren van preklinisch, dierexperimenteel en translationeel onderzoek. Het onderzoek richt zich op de moleculaire regulatie van ontsteking bij ziekten als reumatoïde artritis en vasculitis. Hierbij brengen we de rol van signaleringsroutes (o.a. NF-κB) in verschillende celtypes in kaart en proberen we met behulp van specifieke remmers of inducerende factoren de activiteit van deze routes te beïnvloeden. Er wordt gebruik gemaakt van gentherapeutische, immunologische, moleculair biologische en celbiologische technieken. Een belangrijk onderdeel van het werk zal bestaan uit het werken met conditionele diermodellen (o.a. verschillende vormen van artritis) en het analyseren van cellen en weefsels afkomstig van deze proeven. Daarnaast werk je mee aan het verwerken van patiëntmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en gebruik je deze vervolgens in het lab om bepaalde vraagstellingen te beantwoorden. Als research analist werk je samen met een postdoc en promovendus, maar doe je ook zelfstandig experimenten. Verder ben je uiteraard verantwoordelijk voor de verwerking van je resultaten en betrokken bij de bespreking hiervan. Bovendien speel je een rol bij de ontwikkeling van nieuwe technieken.

Wat we van je verwachten

 • Een enthousiaste en sociale collega;
 • (Afgeronde) HLO opleiding (richting Life Sciences);
 • Bij voorkeur ervaring met proefdieronderzoek en in bezit van artikel 13f.2 (voorheen artikel 12, Wet op de Dierproeven);
 • Een positieve en flexibele instelling, gecombineerd met teamgeest;
 • Goede communicatieve eigenschappen;
 • Nauwgezetheid en een perfectionistisch karakter;
 • Goede organisatie-skills en efficiënte manier van werken;
 • Zelfstandigheid.

Waar ga je werken

De afdeling Reumatologie en Klinische Immunologie van het AMC is onderdeel van het Amsterdam UMC en het Amsterdam Reumatology & Immunology Center (ARC). Het ARC is een samenwerking tussen AMC, Reade en VUmc waarmee het reumatologisch onderzoek en onderwijs van deze drie organisaties onder één noemer wordt gebracht. Hiermee is het grootste centrum voor dit onderzoek in Nederland ontstaan. Binnen het ARC werken ruim 80 onderzoekers aan de opsporing en behandeling van reumatische en immunologische aandoeningen. Wij hebben een grote collectie unieke patiënten samples (o.a. bloed, synoviaal weefsel, lymfklierbiopten) en maken zowel gebruik van vernieuwende (cellulaire) assays als van proefdiermodellen om de rol van het immuunsysteem bij chronische ontstekingsreacties te ontrafelen. Het uiteindelijk doel is om betere therapieën te ontwikkelen voor onze patiënten en deze ziekten in de toekomst hopelijk zelfs te voorkomen.

Wat we je bieden

 • Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij AMR betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.
 • Het salaris bedraagt maximaal € 3.508,- bruto per maand op basis van 36 uur (conform schaal 8 CAO UMC).
 • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden een contract voor 12 maanden.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft Amsterdam UMC, locatie AMC ook voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij BeFrank.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden-amr

Laten we kennismaken

Wil je direct solliciteren? Gebruik dan de knop ‘solliciteren’ op deze pagina. 
Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Sander Tas (Reumatoloog), via s.w.tas@amc.uva.nl of 020 – 56 29179.

Wij zien uit naar onze kennismaking!