Als basisarts doe jij ervaring op met wetenschappelijk onderzoek en zet jij je met veel passie in om de vooruitzichten van patiënten met een chronische inflammatoire reumatische ziekte te verbeteren!

36 uur - Salarisindicatie : 2826 tot 4481 euro - contract bepaalde tijd

Solliciteren

Wat ga je doen

Op de afdeling reumatologie van het Amsterdam UMC – locatie VU Medisch Centrum (VUMC) – wordt toonaangevend en vernieuwend onderzoek gedaan met moleculaire beeldvorming bij een breed spectrum aan inflammatoire reumatische ziektebeelden, in het bijzonder met Positron Emissie Tomografie (PET). Met behulp van ontwikkelde PET tracers die aan moleculaire targets kunnen binden, kunnen immunologische processen in het gehele lichaam in beeld gebracht worden. Dit biedt mogelijkheden tot pathogenetische inzichten, diagnostiek en ontwikkeling/monitoring van nieuwe behandelingen. Het werk heeft nationaal en internationaal een unieke voortrekkerspositie, en is ingebed in vele nationale en internationale consortia en netwerken, alsmede in het Amsterdam Infection & Immunity Institute. Het werk is translationeel (van ‘bench-to-bedside’), waarbij nu een vacature bestaat voor patiënt gebonden onderzoek. Er lopen PET studies bij diverse reumatische ziektebeelden, waaronder reumatoïde artritis, spondyloartritis, grote vaten vasculitis en systemische sclerose. Hierbij zullen je taken voornamelijk bestaan uit het rekruteren van geschikte patiënten, anamnese en lichamelijk onderzoek bij studie visites, verrichten van specifieke reumatische scores, het begeleiden van de PET scan procedures, analyse en publicatie van de data. Bij enkele studies worden ook weefsel biopten afgenomen, waarvan de bevindingen met beeldvorming vergeleken wordt.

Wat we van je verwachten

Wij zoeken per direct een kandidaat die gedurende een jaar ervaring met wetenschappelijk onderzoek wilt opdoen. Indien wederzijds gewenst kunnen daarna mogelijkheden tot voortzetting van het onderzoek in een promotietraject worden besproken.

De volgende functie eisen worden gesteld:
• Afgeronde WO opleiding Geneeskunde;
• Affiniteit met immunologie/reumatische ziekten;
• Bij voorkeur affiniteit met beeldvorming;
• In staat zelfstandig te werken;
• Uitstekende mondelinge en schriftelijke Engelse en Nederlandse uitdrukkingsvaardigheden;
• Zeer goede communicatieve en contactuele eigenschappen;
• Ervaring met databases en ICT is wenselijk.

Waar ga je werken

Het onderzoek is ingebed in de langlopende onderzoekslijn o.l.v. dr. C.J. van der Laken. Binnen deze onderzoekslijn zijn meerdere promovendi/onderzoekers werkzaam. Hierbij werk jij nauw samen met de andere onderzoekers en met research verpleegkundigen. Ook kan deelname aan multicenter studies aan de orde komen, waarbij contact met andere medische centra belangrijk is. Als onderzoeker zet jij je met veel passie en plezier in om door middel van wetenschappelijk onderzoek de vooruitzichten van patiënten met een chronische inflammatoire reumatische ziekte te verbeteren.

Wat we je bieden

Salarisschaal 10: 2826 tot 4481 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

• Naast een goed basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Wil jij weten wat je gaat verdienen? Bereken dan hier jouw netto salaris (onder voorbehoud).
• Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. VUmc draagt 2/3e deel van deze premie bij.
• Wij vergoeden 75% van je OV reiskosten.

Wij bieden een contract voor de duur van 1 jaar voor 0.8-1.0 fte arts-onderzoeker. Ter bespreking is een verlenging na een jaar tot een volledig promotietraject van totaal vier jaar, indien wederzijds gewenst. De aanstelling vindt plaats bij locatie VUmc, afdeling Reumatologie.

Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk op onze website.

Een screening kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is voor iedere nieuwe medewerker verplicht. Klik hier voor meer informatie over de screeningsprocedure en of deze op jou van toepassing is. Ben je werkzaam in een zorggerelateerde functie, dan is een aanstellingskeuring onderdeel van jouw selectieprocedure.

Laten we kennismaken

Bel ons gerust!
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Dr. Conny J. van der Laken, reumatoloog en UHD imaging inflammatoire reumatische ziekten, via 020-4443432.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Brend de Jong, corporate recruiter, via 020-4445635.

Je kunt uiterlijk tot en met 16 september 2019 solliciteren via de button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.