Netherlands Heart Institute
Het Netherlands Heart Institute [NL-HI] is een unieke samenwerking van de cardiologieafdelingen van alle acht universitaire ziekenhuizen in Nederland en bevordert uitstekend cardiovasculair onderzoek op nationaal en internationaal niveau. Het Amsterdam Cardiovascular Sciences (ACS) instituut is een onderzoeksorganisatie binnen VUMC en AMC gericht op hart- en vaatziekten. Binnen het NL-HI en ACS zoeken wij een:

Arts-onderzoeker of onderzoeker in opleiding (OIO) (1,0 FTE)


Functiebeschrijving
De onderzoeker zal gaan werken binnen het project “Reduced MIcrovascular blood volume as a driver of CORonary microvascular DISease: the MICORDIS study”. Doel van dit project is het ophelderen van de rol van de kleinste bloedvaten (microcirculatie) van de hartspier in het ontstaan van niet-obstructief coronairlijden (NOCAD). Onze onderzoeksgroep doet onderzoek naar oorzaken en klinische gevolgen van verstoorde microvasculaire doorbloeding bij hartfalen, diabetes en overgewicht. Het onderzoek van de OIO zal in een multidisciplinair team worden uitgevoerd, zowel klinisch als preklinisch van aard zijn en dient afgerond te worden met een promotie. De METC aanvraag is gehonoreerd en er is al en start gemaakt met de klinische studie. Belangrijke taken van de OIO zijn naast het uitvoeren van het onderzoek het presenteren de resultaten ervan op nationale en internationale congressen en het publiceren van artikelen in wetenschappelijke tijdschriften.

Functie-eisen
Wij zoeken voor deze functie een collega die:
• Beschikt over een afgeronde academische opleiding geneeskunde, biomedische wetenschappen of soortgelijk
• Goed kan organiseren
• Nauwkeurig, zelfstandig en in een team kan werken
• Initiatief neemt, resultaatgericht is en beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
• Mondeling en schriftelijk goed communiceert in het Nederlands en het Engels

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een fulltime (36 uur per week) dienstverband voor 1 jaar, met uitzicht op verlenging tot 3 jaar met de mogelijkheid om te promoveren. Standplaats van de onderzoeker is de afdeling Cardiologie van Amsterdam UMC locatie VUMC in Amsterdam.

Salaris
Inschaling conform CAO-UMC. Daarnaast ontvangt u 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Wij bieden uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden

Informatie
Uw schriftelijke reactie voorzien van een recent CV en onder vermelding van ‘onderzoeker micordis kunt u uiterlijk tot en met 31 mei 2019 per email richten aan de afdeling P&O van het Netherlands Heart Institute: info@heart-institute.nl . Voor inhoudelijke vragen met betrekking tot deze functie kunt u contact opnemen met Dr. Yolande Appelman (y.appelman@vumc.nl / 06-43256738) of Dr. E.C. Eringa (e.eringa@vumc.nl / 06-81140585)