Junior onderzoeker | Deep Learning in de radiotherapie

Wil jij je kennis van deep learning gebruiken voor nieuwe toepassingen in de medische wereld om de patiëntenzorg te verbeteren?

  • 36 uur
  •  
  • Salarisindicatie: 2659 tot 4216 euro
  •  
  • contract bepaalde tijd

Solliciteren

Werkomgeving
Op de afdeling radiotherapie van locatie VUmc worden jaarlijks circa 3500 patiënten behandeld. De afdeling telt circa 180 medewerkers, bestaande uit onder andere klinisch fysici, radiotherapeuten, laboranten en verschillende onderzoekers. Radiotherapie is een van de belangrijkste kankerbehandelingen en één van de speerpunten op onze afdeling is de ontwikkeling en klinische toepassing van nieuwe technieken zoals stereotactische-, volumetrisch gemoduleerde- en MRI gestuurde adaptieve radiotherapie. Er zijn 9 lineaire versnellers verdeeld over onze centra in Amsterdam en Hoorn, waaronder twee geïntegreerd met een MRI-scanner. De afgelopen jaren hebben we intensief samengewerkt met Varian Medical Systems (de marktleider in apparatuur voor radiotherapie), om onder andere semi-automatische treatment planning voor behandeling met protonen en fotonen te ontwikkelen.

Project
Het behandelplan voor een patiënt wordt gemaakt na intekening van het te bestralen gebied en de omliggende organen. Deze intekening is een cruciale, maar zeer arbeidsintensieve stap. Vanwege de groeiende patiëntenaantallen en wereldwijde groei van radiotherapiebehoefte, is automatiseren van de verschillende processtappen, waaronder intekening en planning belangrijk. Begin 2017 zijn we onderzoeken gestart op het gebied van de toepassing van deep learning voor treatment planning.

Werkzaamheden

Als junior onderzoeker houd je je bezig met het ontwikkelen van deep learning algoritmes voor automatiche intekening van organen en doelgebieden. Je werkt hierbij samen met andere onderzoekers op dit gebied. Hierbij gaan we verder dan alleen het ontwikkelen, we willen ook beter
begrijpen wat er wel en niet werkt, wat kan helpen voor het implementeren van verbeteringen. Tevens zul je meewerken in onderzoek naar het automatisch genereren van dosisverdelingen en behandelplannen door middel van deep learning. Het presenteren van je werk op congressen en het publiceren in internationale tijdschriften hoort ook bij deze functie.

Deze werkzaamheden doe je samen met een ambitieus team waarbij je ervaring op kan doen met de industrie.

Jouw profiel

  • Je bent een gemotiveerde, kritische denker, met bijvoorbeeld een master in artificial intelligence, wiskunde of natuurkunde, en met kennis van deep learning;
  • Zowel programmeren als ook goed kunnen schrijven voor wetenschappelijke publicaties is een vereiste;
  • Je bent een teamspeler maar kunt ook zelfstandig werken en hebt aandacht voor detail;
  • Je bent in staat om in het Engels te presenteren en schrijven.

Wij weten dat er veel mogelijkheden op werk zijn voor mensen met deep learning kennis en ervaring. In tegenstelling tot veel anderen, bieden wij werk aan met een directe link naar de kliniek en met als directe doel de patiëntenzorg te verbeteren.

Wij bieden

Salarisschaal 10: 2659 tot 4216 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

Naast een uitstekend basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk op onze website.

Een (uitgebreide) screening is onderdeel van de selectieprocedure. Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is hier onderdeel van. KKlik hier voor meer informatie over de screeningsprocedure.

Bijzonderheden

De functie is voor een periode van 12 maanden. Bij gebleken bekwaamheid en financiering kan het contract waarschijnlijk verlengd worden met 1 tot 3 jaar, waarbij de mogelijkheid bestaat tot promotie.

Interesse?

Bel of mail ons gerust! Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Wilko Verbakel, klinisch fysicus, via 020-4440442. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Faisca Stuiver, corporate recruiter, via 020-4445635. Je kunt uiterlijk tot en met 28 oktober 2018 solliciteren via de button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.